web stats
Home / Bulgarian / Недоспиването води до

Недоспиването води до

syn-spane-noshtna-smiana-rabota-biuro-ofis

Недоспиването води до ……..

Хроничната липса на сън може да доведе до необратима загуба на ключови за интелекта неврони, която не може да бъде компенсирана с повече сън през почивните дни

Много хора, които дават различни смени на работа, смятат, че могат да компенсират липсата на сън през нощта с отспиване през деня или в свободното време. Това обаче не е така, пише “Дейли мейл“.
Хроничната липса на сън може да доведе до необратима загуба на ключови за интелекта неврони, която не може да бъде компенсирана с повече сън през почивните дни, съобщи Би Би Си, позовавайки се на американски лекари.
Изследването е направено с мишки. При тях продължителната липса на сън води до измирането на 25 процента от определени мозъчни клетки.
“Ако същото се окаже вярно за хората, може да е напразно да се опитват да си наваксат пропуснатия сън”, казаха учените от университета на Пенсилвания.
Мишките са поддържани будни, за да бъде имитирана специфичната липса на сън, характерна за съвременния живот заради нощните смени или прекалено дългия работен ден.
Учените са изследвали мозъчните клетки, които поддържат вниманието.

About Violet Alex

Violet Alex
  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*